Noticias

Tecor Terra Chá

Foto noticia Un Éxito de Sabor e Tradición: A Feira Brava Conquista Cospeito!

Un Éxito de Sabor e Tradición: A Feira Brava Conquista Cospeito!

Cospeito vibrou coa primeira edición da "Feira Brava: Sabores do Monte", un evento que converteu a carne de caza e a natureza no centro da festa. Nin a choiva puido deter a riada de visitantes!

O pasado 19 de outubro non foi un día calquera. Ademais de dar comezo á tempada de caza menor no Tecor Terra Chá, celebrouse por primeira vez a "Feira Brava: Sabores do Monte" no campo da feira de Feira do Monte, no concello de Cospeito. E a acollida non puido ser mellor: fantástica!

Unha Tenda de Sabores do Interior

A carpa instalada para a ocasión acolleu máis de 20 stands, converténdose nun auténtico paraíso gastronómico. Había de todo: dende os meles máis doces da nosa comarca ata exquisitos cogomelos. Tamén estivo presente a nosa sociedade de cazadores, xunto coa Federación Galega de Caza, ofrecendo información e visibilidade a esta actividade.

A pesar de que o tempo non acompañou, con choiva e vento, centos de persoas non quixeron perderse esta cita. A gran atracción foi, sen dúbida, o showcooking, onde Mestres cociñeiros prepararon tapas de luxo a base de carne de caza: xabaril, corzo, faisán e perdiz. Unha auténtica demostración de que a carne de monte é sinónimo de alta cociña.

Compromiso de Terra Chá e Apoio Institucional

A calidade e a seguridade foron a bandeira do evento. A Sociedade de Cazadores Terra Chácolaborou activamente, doando un total de 60kg de carne: 30kg de corzo e 30kg de xabaril. Grazas á colaboración con empresas como Procifon e Embutidos Buenavista, toda a carne estaba perfectamente certificada e lista para o consumo.

Este proxecto destacou por algo máis: naceu co apoio institucional, fóra do ámbito estrito das organizacións de cazadores. Isto deulle un valor engadido e demostrou unha visión ampla e integradora.

Dende a sociedade de cazadores, queremos mostrar o noso agradecemento aos concellos de Cospeito e Outeiro de Rei, e á Xunta de Galicia pola súa financiación. Foi esta unión de forzas a que permitiu situar á carne de caza no lugar que merece, como produto de calidade e piar da nosa tradición.

Un primeiro paso de éxito que fai agardar máis edicións con igual ou maior forza!

Comparte esta noticia


Imaxes